Bănci și Asigurări

BCR Locuinţe are depozite de 1 mld. lei, dar creditele sunt de 60 de ori mai mici

Autor: Ciprian Botea

30.08.2012, 00:07 677

BCR Locuinţe, divizia specializată pe nişa de economisire creditare în domeniul locativ a grupului BCR, avea la jumătatea acestui an depozite atrase de la clienţi cu o valoare cumulată de aproape un miliard de lei, cu 25% mai mult decât în decembrie 2011. Banca a atras încă 20.000 de clienţi în primul semestru din 2012 şi a ajuns la un număr total de 273.000 de clienţi pe fondul unei strategii agresive de vânzare a produselor din portofoliu prin intermediul celor peste 600 de agenţii ale BCR, cea mai mare bancă locală.

Volumul creditelor acordate s-a triplat faţă de sfârşitul anului trecut, ajungând la 16 milioane de clienţi, dar reprezintă în continuare mai puţin de 2% din volumul depozitelor atrase. Sistemul de economisire-creditare presupune combinarea unei etape de economisire, de obicei de cinci ani, cu una de creditare. Clienţii trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite la dobânzi fixe mai scăzute decât la creditele standard. Şi dobânzile la depozite sunt de două-trei ori mai mici decât pe piaţă, principalul avantaj al sistemului fiind prima primită de la stat de fiecare client, de până la 25% din suma economisită într-un an. BCR Locuinţe a raportat în primul semestru un profit de aproape 11 milioane de lei. Pe piaţă există în acest moment două bănci specializate pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ - BCR Locuinţe şi Raiffeisen Locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO