Bănci și Asigurări

BCR oferă firmelor conturi cu comision zero pentru plata defalcată a TVA

BCR oferă firmelor conturi cu comision zero pentru plata...

Autor: Mona Scarisoreanu, Mediafax

20.09.2017, 14:47 500

Constituirea şi administrarea conturilor, precum şi efectuarea de plăţi electronice şi încasări prin ordin de plata sunt gratuite, se arată într-un comunicat al băncii.

“Suntem conştienţi că eficienţa operaţională reprezintă unul dintre punctele-cheie ale oricărei companii care îşi propune să respecte legislaţia şi, în acelaşi timp, să rămână competitivă. Credem că avem datoria să sprijinim firmele din România, motiv pentru care am investit un amplu efort de dezvoltare pentru operaţionalizarea rapidă a unui pachet special pentru plata defalcată a TVA.

Nu vom percepe astfel niciun comision pentru deschidere şi administrare sau pentru tranzacţiile electronice. Am deschis deja primele conturi, deci suntem pregătiţi să o facem în orice moment”, a declarat Alexandra Pătrulescu, Director Executiv al Direcţiei Management Produse Corporate & Markets.

Oferta BCR pentru plata defalcată a TVA:

- Zero lei comision la deschiderea contului

- Zero lei comision de administrare

- Zero lei pentru platile electronice intra si interbancare (excepţie comisioanele SENT si ReGIS)

- Zero lei la încasările intra si interbancare prin ordin de plată.

Excepţie fac încasările prin cec sau bilet la ordin, precum şi depunerea de ordine de plată la ghişeu, pentru aceste operatiuni aplicându-se aceleaşi comisioane specifice contului curent deţinut de fiecare companie. Lista completă a comisioanelor aplicabile se regăseşte pe pagina internet a băncii: www.bcr.ro

Pentru a facilita mai departe acest proces, BCR a ales să deschidă conturile de TVA oricând, la cererea companiilor. În perioada imediat următoare, acestea vor fi deschise şi automat pentru toţi clienţii persoane juridice plătitoare de TVA, fără a fi nevoie de o cerere suplimentară din partea companiilor. BCR va comunica imediat codul IBAN şi condiţiile de funcţionare aferente. Companiile vor avea dreptul să opteze pentru păstrarea contului sau renunţarea unilaterală la acesta în termen de 90 de zile de la comunicare, pe întreaga perioadă neaplicându-se niciun comision de deschidere sau de administrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO