Bănci și Asigurări

BCR oferă posibilitatea refugiaţilor ucraineni de a schimba moneda uncraineană în lei. Banca oferă această opţiune doar persoanelor cu paşapoarte din Ucraina, până la 2.000 lei per persoană.

BCR oferă posibilitatea refugiaţilor ucraineni de a...

Autor: Mircea Nica

02.03.2022, 14:35 347

BCR oferă posibilitatea refugiaţilor ucraineni, care au paşapoarte UKR, să-şi schimbe banii din hrivna ucraineană în lei, conform informaţiilor publicate pe platforma de socializare Facebook de către Ionuţ Stanimir, Directorul de Marketing şi Comunicare al BCR.

“Începând de astăzi, oferim cetăţenilor din Ucraina care ajung pe teritoriul României posibilitatea de a schimba grivne ucrainiene în lei româneşti în unităţile BCR. Ajutorul acesta conteaza enorm pentru oameni au plecat uneori doar cu hainele de pe ei si doar cu banii pe care ii aveau in portofel”, a scris reprezentantul BCR pe pagina sa de Facebook.

BCR va putea schimba până la 2.000 lei per persoană, doar pentru cei care au paşaport ucrainean.

Pe data de 24 februarie s-a dat startul războiului prin atacul Rusiei împotriva Ucraina. De atunci au trecut 7 zile, timp în care războiul a continuat fără vreo ameliorare, ba chiar o intensificare a forţelor ruseşti. Speriaţi de situaţia din Ucraina, tot mai mulţi ucraineni au trecut graniţa pentru a se feri din calea bombelor ruseşti, luând cu ei doar strictul necesar, iar unii nici măcar atât. Până acum, reprezentanţii Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) spun că peste 850.000 de ucraineni şi-au părăsit ţara, iar peste 46.000 au rămas în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO