Bănci și Asigurări

BCR: Ratele de dobândă pe termen lung pentru ţările emergente din Europa Centrală şi de Est iniţial vor creşte, având în vedere proximitatea geografică, până se evaluează mai clar dimensiunea riscului geopolitic

BCR: Ratele de dobândă pe termen lung pentru ţările...

Autor: Claudia Medrega

24.02.2022, 12:08 101

Ratele de dobândă pe termen lung pentru ţările emergente din regiunea Europei Centrale şi de Est iniţial vor creşte, având în vedere proximitatea geografică, până se evaluează mai clar dimensiunea riscului geopolitic, susţine Ciprian Dascălu, economistul-şef al BCR.

Federaţia Rusă a atacat militar Ucraina aruncând o undă de şoc pe pieţele bursiere, însă pe piaţa interbancară şi valutară pe situaţia este stabilă, deocamdată.

„Dacă ne uităm pe pieţele dezvoltate, aşteptările de majorare a ratelor de dobândă din partea bancilor centrale majore se temperează pe anticipaţii de încetinire a creşterii economice globale şi, în consecinţă, randamentele pe termen lung înregistrează scăderi. Ne aşteptăm ca randamentele pieţelor din regiune să urmeze pe cele din zona euro, după corecţia iniţială”, a explicat Dascălu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO