Bănci și Asigurări

BCR scade prognoza privind creşterea economică de la 7,4% la 6,4%, după ce INS a anunţat încetinirea economiei în T3

BCR scade prognoza privind creşterea economică de la...

Autor: Claudia Medrega

16.11.2021, 15:37 404

Pe măsură ce Institutul Naţional de Statistică a revizuit datele privind creşterea economică şi analiştii au început să revizuiască prognozele privind creşterea PIB din acest an, BCR anticipând acum un avans al PIB de 6,4% în 2021, faţă de 7,4% cât anticipa anterior.

„Revizuim în scădere prognoza de creştere a PIB pentru 2021 la 6,4%, de la 7,4%, cu 0,8 puncte procentuale din modificarea prognozei venind din cauza revizuirilor datelor istorice. De asemenea, reducem prognoza privind PIB-ul din 2022 la 4%, de la 4,5%, cu risc de scădere, deoarece impactul legat de trimestrul patru al acestui an este posibil să cântărească în condiţiile în care economia pare să fie într-o perioadă slabă”, scrie Ciprian Dascălu, economistul-şef al BCR într-un raport.

Datele de la Institutul Naţional de Statistică indică o încetinire a creşterii PIB. În trimestrul al treilea (T3) Produsul Intern Brut a urcat cu 7,2% an/an, faţă de un avans de aproape 14% an/an în trimestrul al doilea (T2). 

În primele 9 luni economia a crescut cu 7,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO