Bănci și Asigurări

BCR scoate la vânzare peste 600 de locuinţe ale restanţierilor

BCR scoate la vânzare peste 600 de locuinţe ale restanţierilor

Autor: Razvan Voican

22.08.2012, 00:08 8717

BCR, cea mai mare bancă după active, se transformă într-un mare vânzător de locuinţe, ajungând deja la un portofoliu de peste 600 de oferte de case şi apartamente pe care le aruncă pe piaţă pentru a-şi recupera creanţele de la clienţii care nu-şi mai pot plăti ratele.

În majoritatea cazurilor este vorba despre executări silite, însă sunt şi situaţii în care clientul decide voluntar să-şi vândă proprietatea, iar banca îl susţine pentru a găsi cumpărător şi a-şi putea acoperi datoriile.

Potrivit datelor postate pe propriul portal de valorificare a garanţiilor aduse de clienţi, BCR încearcă să vândă în prezent peste 400 de apartamente şi circa 220 de case situate în toate colţurile ţării. Preţurile locuinţelor însumează circa 30 mil. euro fără TVA, proprietăţile din ofertă fiind foarte diverse, de la garsoniere modeste la apartamente cu trei şi patru camere, case din chirpici şi vile cu două etaje şi nouă camere.

BCR a accelerat valorificarea garanţiilor aferente creditelor cu probleme, atât pe zona de retail, cât şi la corporate în condiţiile în care neperformantele au ajuns să reprezinte un sfert din totalul portofoliului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO