Bănci și Asigurări

BCR a scos la vânzare palatul istoric din Piaţa Universităţii din Bucureşti, evaluat la 20 mil. euro, care s-ar putea transforma în hotel de 5 stele. Băncile vor să lucreze în birouri moderne, în clădiri noi, în timp ce vechile sedii sunt vândute şi transformate în hoteluri

Clădirea ar fi evaluată la circa 20 milioane de euro

Clădirea ar fi evaluată la circa 20 milioane de euro

Autor: Bogdan Alecu

14.04.2019, 00:42 11856

Banca Comercială Română a scos la vânzare Palatul Societăţii de Asigurări „Generala“, clădirea cu care era asociată imaginea băncii timp de mai multe decenii. Potrivit datelor din piaţă, clădirea ar fi evaluată la circa 20 mil. euro, iar cel mai pro­ba­bil viitorul proprietar o va transforma într-un hotel de lux, având în vedere amplasarea sa.

Treptat băncile s-au retras din sediile isto­ri­ce şi preferă clădiri de birouri moderne am­pla­sate în zone de business. Spre exemplu, BCR îşi are în prezent birourile în clădirea The Bridge 1 de la Orhideea şi în Bucharest Finan­cial Plaza pe Calea Victoriei. BRD, care de ase­menea avea se­diul lângă BNR pe Strada Doam­nei s-a mutat în ur­mă cu mai mulţi ani în pro­pria clădire de bi­rouri construită în Piaţa Victoriei. De asemenea, şi ING s-a mutat în 2011 din Palatul Kiseleff în Crystal Tower, după 17 ani în care a avut sediul central în fosta reşedinţă a Regelui Carol I.

Zona de lângă BNR a devenit una dintre cele mai „fierbinţi“ din Capitală pe măsură ce a atras atenţia investitorilor străini. Primii care au mizat pe Str. Doamnei au fost lituanienii de la Apex Alliance care au deschis primul Hilton Garden Inn din România în Centrul Vechi al Capitalei, în decembrie 2017, iar în prezent este la vânzare. Pe aceeaşi stradă, de partea cealaltă a BNR, Apex Alliance construieşte viitorul hotel Autograph by Marriott din vechea bancă Marmorosch Blank şi care va avea la finalul anului 2020, când va fi inaugu­rat, un total de 214 camere. De asemenea, va urma şi Moxy by Marriott din Centrul Vechi, tot pe Str. Doamnei, care va avea 117 camere.

Potrivit companiei de consultanţă imo­biliară JLL, clădirile istorice din centrul Bucu­reştiului au devenit o nouă ţintă pentru dez­vol­ta­torii imo­bi­liari, în condiţiile în care dispo­ni­bilitatea tere­nu­rilor pentru construcţii in aceas­ta zona este din ce în ce mai redusă, iar po­ten­ţialul acestui seg­ment de piaţă este foarte mare ţinând cont de cererea ridicată pentru spaţii de birouri si pentru ho­teluri moderne în centrul Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO