Bănci și Asigurări

BCR şi-a crescut portofoliul de credite cu 8% în S1/2019. Finanţările acordate companiilor au ajuns la 3,6 mld. lei

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română

Autor: Cristina Bellu

31.07.2019, 14:07 234

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a raportat în primul semestru al anului o creştere de 8% a portofoliului de credite comparativ cu perioada similară a anului trecut, rezultat la care a contribuit atât segmentul retail, cât şi cel corporate.

Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2019, creditele nou acordate pe segmentul persoane fizice (credite ipotecare şi nevoi personale) şi microîntreprinderi au atins valoarea de 3,5 mld. lei, iar finanţările acordate companiilor au depăşit 3,6 mld.lei, potrivit informaţiilor transmise de instituţia de credit.  

Rezultatul operaţional al băncii a fost de 822 mil.lei (173,3 mil. euro), plus 10,9% comparativ cu S1/ 2018, susţinut de veniturile operaţionale mai mari.

“Rezultatul nostru operaţional solid este o dovadă a faptului că răspundem aşteptărilor clienţilor şi partenerilor, şi a angajamentului asumat de a sprijini dezvoltarea economiei naţionale“, spune Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO