Bănci și Asigurări

BCR şi-a luat şef pe factoring de la rivala BRD

Alexandru Dugaia

Alexandru Dugaia

Autor: Ciprian Botea

03.09.2014, 00:00 1239

BCR, cea mai mare bancă locală, l-a numit coordonator al departamentului de factoring pe Alexandru Dugaia, care a lucrat anterior timp de peste şase ani pentru rivalii de la BRD. La BRD el a fost factoring adviser timp de patru ani, iar din 2012 fusese promovat în funcţia de şef al departamentului de vânzări din cadrul diviziei de factoring. Dugaia, 30 de ani, a lucrat şi anterior pentru BCR, între 2004 şi 2007, fiind manager de vânzări pe segmentul clienţilor persoane fizice.

El a absolvit Facultatea de finanţe, asigurări, bănci şi burse de valori din cadrul Academiei de Studii Economice în anul 2007 şi are un master în managementul afacerilor internaţionale. Scontarea şi administrarea de facturi comerciale reprezintă pentru bănci un business anual de circa 3 miliarde de euro. Tot mai multe companii au apelat la această soluţie de finanţare în perioada de criză din cauza termenelor de plată a facturilor tot mai extinse.

„Clienţii sunt preocupaţi pe lângă finanţare şi de transferul riscurilor de neîncasare a facturilor care poate fi preluat de bancă prin operaţiunile de factoring fără regres”, a declarat Alexandru Dugaia. Piaţa de factoring este dominată de băncile mari, care şi-au creat departamente specializate pe această nişă, dar pe acest segment şi-au făcut loc şi companii independente.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO