Bănci și Asigurări

BCR şi-a luat şef pentru departamentul de cash management de la RBS

Mircea Spinei

Mircea Spinei

Autor: Andra Oprescu

09.10.2014, 00:00 624

Mircea Spinei, fostul director al diviziei de tranzacţii bancare din RBS, este noul coordonator al departamentului Cash Management din cadrul Băncii Comerciale Române (BCR), cea mai mare bancă locală de pe piaţă. „Prin intermediul produselor de cash management clienţii au acces la un pachet complex de servicii pentru managementul lichidităţilor. BCR doreşte să contribuie la reducerea utilizării numerarului prin promovarea instrumentelor de colectare precum debitul direct şi plata la POS, să crească  gradul de utilizare a platformelor de electronic şi internet banking şi să implementeze soluţii de interfaţare între sistemele contabile ale companiilor şi aplicaţiile BCR în scopul automatizării proceselor de plată şi reconciliere ale acestora”, a declarat Mircea Spinei.

WikiZF: Profilul companiei BCR

Spinei a lucrat anterior în departamentele de operaţiuni, client service, implementare, product management şi vânzări cash management în cadrul ABN AMRO, o bancă specializată pe segmentul corporate preluată de britanicii de la RBS în 2008. Din 2009 a ocupat mai multe funcţii la RBS Bank. Britanicii de la RBS se află în prezent în proces de lichidare a operaţiunilor locale după ce au vândut portofoliile de retail şi corporate, în două tranzacţii diferite, către UniCredit. Mircea Spinei a absolvit Universitatea Politehnică din Bucuresti cu specializarea studii IT şi în 2012 programul Executive MBA ASEBUSS. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO