Bănci și Asigurări

BCR: Un utilizator de IOS face plăţi medii de 3.100 lei de pe telefon, cel de Android - de 1.800 lei

BCR: Un utilizator de IOS face plăţi medii de 3.100 lei...

Autor: Raluca Ghinea

23.09.2015, 18:17 962

"Acest lucru este normal, dacă stăm să ne gândim, pentru că un utilizator de produse Apple este, de obicei, mai educat şi mai înstăriţi", a declarat miercuri Cristian Mustaţă, şef departament Strategie Digitală din cadrul BCR.

Banca are 700.000 de utilizatori pe platformele de internet banking şi mobile banking, din care 40% sunt activi, folosind frecvent aplicaţia. Pe acest segment, banca a consemnat un avans de 9% a numărului de utilizatori activi pe internet banking şi o dublare a celor activi pe mobile banking.

Aplicaţia pentru telefoane mobile a generat 200.000 de descărcări, din care 60.000 în primul semestru al acestui an. Ponderea utilizatorilor de mobile banking în internet banking a crescut de două ori în acest an faţă de anul trecut.

Un utilizator IOS efectuează, în medie, o tranzacţie, iar utilizatorii Android realizează 0,7 tranzacţii, ca pondere în total.

Plăţile de facturi au consemnat o creştere de 16% în acest an pe total canale electronice, iar pe mobile s-a înregistrat o dublare a plăţilor, în urma introducerii în aplicaţie a facilităţii de scanare a codului de bară de pe factură.

Din cei 135.000 de clienţi care utilizează un serviciu disponibil pentru internet şi mobile banking, care analizează tranzacţiile efectuate şi le sortează automat pe categorii, 29% realizează plăţi de facturi şi utilităţi, 18% reprezintă retrageri de numerar la ATM şi 7% retrageri de numerar la casierie. Totodată, 17% efectuează transferuri bancare, iar 16% economisesc.

BCR a lansat miercuri o funcţionalitate în aplicaţia de mobile banking, pentru terminalele Apple (telefoane IPhone 5S sau versiuni mai noi), utilizatorii putând să se autentifice în aplicaţie prin tehnologia de recunoaştere a amprentei digitale, fără a mai introduce parolă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO