Bănci și Asigurări

BCR va taxa persoanele care îşi plătesc facturile la ghişeele băncii

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Raluca Ghinea, Ciprian Botea

04.02.2013, 00:03 1031

BCR, cea mai mare bancă după active, taxează de luna aceasta persoanele care-şi plătesc facturile la ghişeele băncii cu numerar, aplicând un comision de 4 lei per plată factură pentru clienţii instituţiei şi 8 lei pentru restul, reprezentanţii băncii afirmând că astfel vor să încurajeze utilizarea echipamentelor automate de plată.

La finalul anului trecut, BCR a instalat o reţea de 400 de astfel de aparate. Depunerea de numerar în conturile curente proprii efectuate la echipamentele acceptatoare de numerar sau ghişeele băncii este gratuită.

BCR a dezvoltat conceptul de self service prin instalarea unei reţele de ghişee automate, valoarea investiţiei ridicându-se la circa două milioane de euro. Clienţii persoane fizice ai băncii au realizat anul trecut tranzacţii prin internet şi telefon în valoare de peste 20 miliarde lei, cu aproape 30% mai mult decât în anul anterior. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO