Bănci și Asigurări

BCR vede creştere economică de 1,8% în 2013, faţă de 1,1% anterior

BCR vede creştere economică de 1,8% în 2013, faţă de...

Autor: Adelina Mihai

08.05.2013, 12:18 363

Analistii BCR, cea mai mare banca locala, au revizuit saptamana trecuta prognoza de crestere economica la 1,8%, fata de o estimare anterioara de 1,1%.

"Unul dintre motivele  acestei revizuiri in crestere este acela ca sunt perspective bune pentru o productie agricola buna, peste nivelul din 2012,avand in vedere ca se estimeaza o crestere cu 10% a productiei agricole. Un alt motiv este performanta peste asteptari a exporturilor Romaniei in statele din afara Uniunii Europene,unde am vazut o crestere de doua cifre",a spus Eugen Sinca,senior economist al BCR, prezent in aceasta dimineata la o conferinta BCR pe tema fondurilor europene.

Sinca a adaugat ca nu exclude o performanta mai buna a economiei daca situatia absorbtiei de fonduri europene se va imbunatati in cea de-a doua parte a anului.

"Nu excludem o crestere economica mai mare, de 2,5%, daca vom vedea o imbunatatire a absorbtiei de fonduri europene", a adaugat Sinca. Din 2007 pana in prezent,BCR a acordat co-finantari in valoare de un miliard de euro pentru beneficiarii de fonduri structurale si de coeziune.

Si Comisia Europeana a revizuit recent prognoza de crestere economica a Romaniei la 1,6% pentru 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO