Bănci și Asigurări

BCR vrea să dea acţionarilor dividende de 964,5 mil. lei, adică 70% din profitul din 2021. BNR a cerut prudenţă în distribuirea dividendelor şi o analiză de impact ce trebuie trimisă de bancă până în 15 aprilie

BCR vrea să dea acţionarilor dividende de 964,5 mil....

Autor: Claudia Medrega

30.03.2022, 19:00 483

♦ „Propunem ca plata dividendelor să fie realizată cel mai târziu la sfârşitul lunii iunie 2022. În cazul în care apar elemente noi care pot conduce la necesitatea de a reveni privind propunerea de distribuire de dividende vom informa în timp util forurile competente în vederea modificării deciziei iniţiale“, se menţionează într-un document al BCR.

BCR, a doua cea mai ma­re bancă de pe piaţa lo­cală după active, a raportat pentru anul 2021 la nivel individual un profit net de aproape 1,38 mld. lei, din care cea mai mare parte, adică 70%, ar urma să ajungă la acţionari sub formă de dividende.

Concret, banca românească cu ca­pital austriac, controlată de grupul Erste, ar vrea să dea acţionarilor di­vi­dende brute de peste 964,5 mil. lei (aproa­pe 200 mil. euro).

Pentru rezultatul re­por­tat BCR ar urma să aloce din profit su­ma de aproape 392,7 mil. lei, care va fi utilizată în conformitate cu stra­tegia de business a băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO