Bănci și Asigurări

BCR vrea să atragă economiile clienţilor cu dobânzi mai mari la depozite

Autor: Ciprian Botea

04.01.2012, 11:49 1386

BCR, cea mai mare bancă după activele deţinute, încearcă să-şi reechilibreze raportul credite/depozite şi a majorat dobânzile plătite la depozitele în lei şi euro cu 0,45 şi respectiv 0,3 puncte procentuale.

Depozitele cu scadenţa de până la 12 luni sunt bonificate în prezent cu până la 6,5% pe an la lei şi până la 3,85% pe an la euro. Depozitele cu scandenţa la doi ani au dobânzi de 8,25% la lei şi 4,25% la euro dacă sunt deschise la ghişeu sau 8,5% şi respectiv 4,5% pe an dacă sunt deschise prin internet banking sau phone banking.

În paralel, banca încearcă să-şi convingă clienţii să se împrumute în lei, în conformitate cu noile reglementări ale BNR, astfel că a scumpit creditele ipotecare în euro şi a introdus în ofertă un credit în lei pentru achiziţia de locuinţă cu dobândă nominală de o singură cifră, fixă în primii doi ani.

Ulterior, dobânda la creditele ipotecare în lei devine variabilă, fiind formată din indicatorul Robor la şase luni plus o marjă de 3,3%, ceea ce înseamnă un cost nominal de 9,8% pe an. Marja la creditul în euro a crescut în paralel de la 4,9% la 5,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO