Bănci și Asigurări

BCR vrea să permită clienţilor posibilitatea folosirii serviciului pentru plăţi Apple Pay din 2019

BCR vrea să permită clienţilor posibilitatea folosirii...

Autor: Claudia Medrega

11.06.2019, 15:16 999

BCR susţine că lucrează cu Apple pentru soluţia Apple Pay, care va permite plăţi cu telefoanele ce funcţionează cu sistemul de operare iOS. Iar platforma George devine o platformă de open-banking şi se deschide pentru antreprenorii din zona tehnologiei.

Apple Pay, serviciul de plată cu telefonul al gigantului american cu acelaşi nume, va fi astfel disponibil pe piaţa locală din acest an prin intermediul băncilor BCR, ING Bank România şi Banca Transilvania, dar şi prin Orange Money.

O altă aplicaţie a BCR, George Pay, este deja în teste şi va fi lansată oficial în această vară. Aplicaţia George Pay integrează o variatate de modalităţi de plată, de la transferuri bancare, în lei sau valută, plăţi de facturi şi plăţi instant, până la plăţi NFC (Near Field Communication - comunicarea în câmp apropiat) cu telefoanele care au sistem de operare Android, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Noi credem în evoluţie prin permanentă reinventare, iar reinventarea înseamnă acum open banking, singurul mod în putem să atragem idei, soluţii şi inovaţii din comunităţile deschise. Încă de la început, George a fost creat ca o platformă deschisă pentru partenerii externi şi furnizorii de servicii. George are capacitatea să crească prin ajutorul dat de publicul său şi a inovaţiei, indiferent de sursă şi de origine”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR, la Techsylvania, cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei din Europa de Est, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.

BCR a anunţat că este gata să-şi deschidă API-urile pentru furnizorii-terţi care vor să propună soluţii financiare digitale.

George, primul banking inteligent din România şi cel mai mare ecosistem  paneuropean din banking, dezvoltat în hub-ul fintech al grupului Erste, devine oficial o platformă deschisă de open banking. George se deschide astfel în România pentru antreprenorii fintech şi dezvoltatorii de aplicaţii şi servicii financiare, a transmis BCR.

BCR vrea să lanseze un program special dedicat accelerării business-urilor din tehnologie, care pot propune, prin George Store, soluţii şi inovaţii pentru clienţii din industria financiar-bancară.

La 6 luni de la lansare, George a ajuns la 500.000 clienţi în România. Platforma are acum aproape 5 milioane de clienţi în 4 ţări: România, Austria, Cehia şi Slovacia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO