Bănci și Asigurări

​BEI acordă Băncii Transilvania o linie de finanţare de 150 milioane de euro

​BEI acordă Băncii Transilvania o linie de finanţare...

Autor: Ioana Tudor

22.10.2014, 19:13 263

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) va beneficia de o linie de finanţare în valoare de 150 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI), iar suma va fi destinată sprijinirii proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii şi infrastructurii iniţiate de IMM-uri, de societăţi cu capitalizare bursieră medie şi de entităţi publice din România.

„Parteneriatul cu BEI are ca obiectiv contribuţia la revigorarea economiei româneşti, încurajarea companiilor locale să înceapă noi investiţii, să-şi dezvolte afacerea şi

să genereze locuri de muncă, pe baza unor finanţări flexibile, pe termen lung”, potrivit unui comunicat al băncii publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Împrumutul face parte din programul „Competenţe şi locuri de muncă – Investiţii pentru tineret” derulat de BEI.

„BEI în colaborare cu Banca Transilvania va oferi stimulente companiilor beneficiare care angajează tineri, asigurând oportunităţi de training sau posibilităţi de cooperare cu diverse colegii, şcoli sau universităţi, în vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor”, potrivit comunicatului.

Titlurile Băncii Transilvania au închis şedinţa bursieră de astăzi în urcare cu 0,75%, la 1,755/unitate. La această referinţă banca are o capitalizare bursieră de circa 4,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO