Bănci și Asigurări

BEI acordă o finanţare de 12 mil.euro pentru extinderea şi modernizarea reţelei de apă din judeţul Alba

BEI acordă o finanţare de 12 mil.euro pentru extinderea...

Autor: Roxana Rosu

06.03.2019, 13:22 93

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă un împrumut de 12 milioane euro, în completarea fondurilor alocate prin politica de coeziune, Societăţii Regionale de Apă a judeţului Alba pentru finanţarea unui proiect de extindere şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare.

Această tranzacţie este sprijinită de Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), care este pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa, numit şi „Planul Juncker”.

 „Mă bucur să anunţ că sprijinim şi noi acest proiect, care va îmbunătăţi considerabil calitatea serviciilor de alimentare cu apă din judeţul Alba şi care este prima operaţiune din sectorul public din România sprijinită de Planul Juncker. Lucrările corespunzătoare vor avea un efect semnificativ asupra sănătăţii publice a oamenilor şi, în plus, vor face infrastructura locală de alimentare cu apă mai eficientă din perspectiva costurilor şi mai ecologică”, a spus Vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell.

Fondurile vor fi folosite în cadrul unei proiect de 114 milioane euro, care include reabilitarea unui punct de captare a apei, prelungirea reţelei de apă cu 55 km, precum şi extinderea şi reabilitarea a 115 km de conducte de aducţiune şi a două staţii de epurare. În plus, reţeaua de canalizare din regiune va fi prelungită cu 100 km. În sfârşit, investiţia va ajuta la renovarea a 49 de staţii de pompare şi la construcţia a două staţii de epurare noi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO