Bănci și Asigurări

BEI împrumută Transgaz cu 50 de milioane de euro pentru construirea unei conducte de gaze în România

BEI împrumută Transgaz cu 50 de milioane de euro pentru...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

27.10.2017, 16:50 709

Conducta, cu o lungime de 478 de kilometri, va avea ca extremităţi localităţile Podişor şi Recaş. Acordul de împrumut a fost posibil datorită sprijinului oferit de Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa, se arată în comunicat.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, responsabil pentru euro şi dialog social, stabilitate financiară, servicii financiare şi Uniunea pieţelor de capital, a declarat că investiţia va genera mii de locuri de muncă în regiune.

„Datorită sprijinului oferit de Planul Juncker, Banca Europeană de Investiţii acordă o finanţare de 50 de milioane de euro companiei Transgaz pentru construcţia unei conducte de gaze de 478 kilometri, parte a infrastructurii care leagă Bulgaria de Austria, trecând prin România şi Ungaria. Acest proiect transfrontalier va duce la creşterea competitivităţii, acest lucru fiind în beneficiul consumatorilor. De asemenea va duce la crearea de mii de locuri de muncă în regiune, principalul obiectiv al Planului Juncker. Combinarea finanţării FEIS cu alocarea de fonduri prin Facilitatea de interconectare a Europei (MIE) a ajutat la demararea acestui proiect. Încurajez şi pe alţi promotori de proiecte să analizeze posibilitatea de a combina sursele de finanţare pentru planurile lor de investiţii", a spus Dombrovskis.

Potrivit datelor pentru luna octombrie 2017, se aşteaptă ca Planul de investiţii să mobilizeze fonduri în valoare de 240,9 miliarde de euro în întreaga Europă şi de aproape un miliard în România. Circa 21% din aceste investiţii sunt realízate în sectorul energetic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO