Bănci și Asigurări

BERD a cumpărat obligaţiuni verzi de 53 mil. lei (11 mil. euro) de la Raiffeisen Bank România

BERD a cumpărat obligaţiuni verzi de 53 mil. lei (11...
11.05.2021, 23:51 118

BERD, unul dintre cei mai mari finanţatori insitutţionali ai României, a cumpărat obligaţiuni verzi vândute săptămâna trecută de Raiffeisen Bank România,  investiţia fiind de 53 milioane lei, echivalentul a 11 milioane de euro.

Raiffeisen Bank a vândut obligaţiuni verzi de 400 de milioane de lei, echivalentul a 81 milioane de euro, cu o scadenţă la 5 ani şi care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Oferta a fost subprasubscrisă de 1,6 ori.

Obligaţiunile verzi prin care Raiffeisen vrea să finanţeze proiecte verzi în România vor fi folosite pentru baza de capital a băncii, după aprobarea BNR.

BERD a cumpărat în ultimii 5 ani 11 seriii de obligaţiuni edmise de diferite entităţi din România, investiţia totală depăşind 530 milioane de euro.

Până în prezent, BERD a investit aproape 9 miliarde de euro în Românnia, dintre care 76% în sectorul privat.

Mark Davis, directorul lregional BERD pentru România şi Bulgaria, spune că banca vrea să fie în prima linie în efortul de a construi o piaţă de capital puternică în România. Şi de aceea investiţia în prima emisiune de obligaţiuni verzi a fost o oportunitate.

Această emisiune deschide calea unor finanţări sustenabile, aşa cum indică şi reacţia pieţei.

Stven van Groningen, preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank România, a menţionat că prin această vânzare de obligaţiuni verzi vrem să ne reafirmăm angajamentul de a construi o comunitate sustenabilă prin mobilizarea de resurse pentru proiecte care pot genera o valoare adăugată pozitivă social şi cu un impact asupra mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO