Bănci și Asigurări

BERD acordă 25 milioane de euro pentru îmbunătăţirea serviciilor de apă din România

BERD acordă 25 milioane de euro pentru îmbunătăţirea...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

17.09.2018, 18:51 108

BERD a acordat un credit de 25 milioane de euro operatorului regional din sectorul apei şi apei uzate din România, RAJA SA, care va fi susţinut de fonduri UE, acordul de împrumut fiind semnat luni, la Bucureşti, de preşedintele BERD, Suma Chakrabarti şi directorul General al RAJA, Felix Stroe.

RAJA este cea mai mare companie de utilităţi publice de apă şi apă uzată din România şi deserveşte peste 3 milioane de persoane din opt judeţe: Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Prahova şi Bacău.

Împrumutul va fi folosit pentru a co-finanţa cu fonduri de coeziune UE extinderea şi reabilitarea serviciilor de apă şi apă uzată ale companiei, pentru 400.000 de gospodării. Finanţarea va susţine, de asemenea, un program de eficienţă a apei, care are ca scop reducerea pierderilor de apă cu peste 300.000 m3 pe an şi eliminarea a 8.400 de tone de CO2 echivalent până în 2025.

Până în prezent, BERD a finanţat 24 de operatori de apă din România, oferind împrumuturi ce totalizează 330 milioane de euro şi mobilizând peste 2 miliarde de euro din fondurile UE pentru utilităţile de apă şi apă uzată ale ţării.

În România, BERD a investit aproape 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO