Bănci și Asigurări

BERD acordă un împrumut de 10 mil.euro companiei Agricover, pentru a susţine creşterea nevoilor de capital de lucru, în condiţiile în care furnizorul de tehnologie agricolă pregăteşte rezerve de lichidităţi, în contextul prelungirii pandemiei

BERD acordă un împrumut de 10 mil.euro companiei...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2020, 13:10 386

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 10 milioane de euro companiei Agricover, pentru a susţine creşterea nevoilor de capital de lucru, în condiţiile în care furnizorul de de tehnologie agricolă pregăteşte rezerve de lichidităţi, în contextul prelungirii pandemiei Covid-19, şi are în plan listarea la BVB.

Noul împrumut oferă lichidităţi suplimentare, într-un moment în care compania se pregăteşte să-şi accelereze strategia de creştere. De asemenea, fondurile vor ajuta Agricover să îşi continue expansiunea la nivel naţional şi vor contribui la consolidarea guvernanţei corporative.

Compania intenţio­nează să se finanţeze cu 40 mil. euro de la bursă în ceea ce ar putea fi cea mai mare emisiune de obli­gaţiuni a unei afaceri antre­prenoriale. Agricover SA oferă fermierilor români un portofoliu divers de tehnologii agricole performante, în special pentru protecţia şi nutriţia plantelor, sămânţă certificată şi combustibil.

Agricover este o subsidiară a Agricover Holding S.A., principalul jucător din agribusiness-ul românesc, entitate în care BERD este acţionar începând cu 2017. Holdingul este deţinut de Jabbar Kanani (87,3%) şi de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (12,7%).

Holdingul deserveşte un portofoliu de peste 7.000 de fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional

Agricover Holding este acţionar majoritar şi investitor în activităţile de Agri-Business, Agri-Finance şi Agri-Food, derulate prin subsidiarele sale: Agricover S.A., Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş S.A.

BERD a acordat până în prezent împrumuturi de 20  de milioane de euro către Agricover Credit IFN, care oferă servicii de finanţare specializate fermierilor români.  BERD este un investitor major în România, iar până în prezent Banca a investit 8,8 miliarde de euro în economia locală prin 449 de proiecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO