Bănci și Asigurări

BERD a aprobat noua strategie de ţară pentru România pentru perioada 2020-2025 cu focus pe infrastructură şi sectorul financiar. Banca vrea să contribuie la atenuarea impactului economic al pandemiei coronavirus şi va susţine redresarea

BERD a aprobat noua strategie de ţară pentru România...

Autor: Claudia Medrega

24.04.2020, 12:44 384

Consiliul de Administraţie al BERD a aprobat astăzi noua strategie pentru România, care stabileşte implicarea şi investiţiile băncii în România în următorii cinci ani. Activitatea BERD va include măsuri care răspund la criza coronavirus şi susţin eforturile de redresare economică, potrivit informaţiilor transmise de instituţia financiară internaţională.

Investiţiile BERD în România până acum au ajuns la 8,7 mld. euro.

"Banca este un investitor important în România şi îmbină investiţiile directe cu sprijinul pentru reforme care contribuie la îmbunătăţirea mediului de afaceri din ţară şi la mobilizarea investiţiilor din alte surse. Până în prezent, BERD a investit aproape 8,7 mld. euro în economia românească ".

În perioada 2020 - 2025, investiţiile şi politicile BERD vor sprijini infrastructura durabilă şi dezvoltarea regională, productivitatea, prin susţinerea companiilor private în expansiune şi îmbunătăţirea abilităţilor forţei de muncă, precum şi intermedierea financiară şi dezvoltarea în continuare a pieţelor de capital.

„BERD este bine pozitionată pentru a susţine modernizarea economiei româneşti, inclusiv pentru a ajuta ţara să depăşească impactul coronavirusului. Vom canaliza investiţiile în zone unde România are nevoie de cel mai mult sprijin: dezvoltarea infrastructurii, în special în regiuni; stimularea productivităţii în sectorul privat şi dezvoltarea în continuare a sectorului financiar şi a pieţelor de capital”, spune Mark Davis, director regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO