Bănci și Asigurări

Bernhard Spalt a preluat de la 1 ianuarie conducerea executivă a Erste, acţionarul majoritar al BCR, după retragerea lui Andreas Treichl, cel care în 25 de ani a făcut dintr-o bancă austriacă locală cel mai grup financiar din Europa Centrală şi de Est

Bernhard Spalt a preluat de la 1 ianuarie conducerea...

Autor: Roxana Rosu

03.01.2020, 11:05 802

Bernhard Spalt (51 ani) a preluat de la 1 ianuarie conducerea Erste, cel mai mare grup bancar din Europa  Centrală şi de Est, după retragerea lui Andreas Treichl (68 ani).

În cei 25 de ani de conducere a Erste, Treichl a reuşit să ajungă cu Erste la active de peste 200 miliarde euro şi o capitalizare bursieră de peste 14 mld.euro. El s- a retras din toate rolurile executive, rămânând preşedintele Fundaţiei Erste, principalul acţionar grupului.

Bernhard Spalt, care are o experienţă de aproape trei decenii în cadrul Erste, a devenit din iulie 2019 numărul doi în grupul austriac. El a fost director de risc la BCR în România timp de circa un an, în 2017, după ce ocupase o poziţie similară în Slovacia.

În 2018 a devenit vicepreşedinte de risc al Erste Bank Austria şi totodată membru al comitetului executiv al grupului.

El s-a alăturat Erste Group în 1991 şi a deţinut diverse poziţii de conducere în managementul operativ şi strategic, la Viena, Praga, Budapesta şi Bratislava.

Erste a fost înfiintată în urmă cu 200 de ani in Viena, fiind prima bancă de economii dintr-un oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO