Bănci și Asigurări

Bilanţ CSALB la nouă luni: Numărul cererilor de negociere cu băncile a crescut cu 38% faţă de anul trecut

Alexandru Păunescu, Preşedintele Colegiului de Coordonare al CSALB

Alexandru Păunescu, Preşedintele Colegiului de Coordonare al CSALB

Autor: Cristina Bellu

21.10.2019, 10:08 138

Numărul cererilor de negociere cu băncile a crescut cu 38% în primele nouă luni ale anului faţă de 2018, o evoluţie semnificativă fiind înregistrată la categoria înţelegerilor amiabile dintre consumatori şi bănci, după sesizarea Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB), unde au fost încheiate 197 de astfel de înţelegeri până în prezent, nivel dublu faţă de anul anterior.

“Rezultatele CSALB la 9 luni ne arată două lucruri importante: tot mai mulţi consumatori află de existenţa CSALB şi au încredere să depună cereri pentru a intra în negociere cu băncile şi IFN-urile. În al doilea rând vedem o deschidere mai mare a băncilor spre conciliere. Instituţiile financiar-bancare au acceptat mai multe cereri decât în tot anul trecut, chiar dacă ritmul de formare a dosarelor nu este la fel de ridicat precum cel al solicitărilor venite de la consumatori. Pe de altă parte, numărul de dosare a fost completat cu înţelegerile amiabile, de peste două ori mai multe decât în 2018. Acest lucru arată că multe bănci au înţeles avantajele concilierii şi nevoia de a reechilibra contractele încheiate în trecut, prin actualizarea lor la condiţiile sociale şi economice ale consumatorilor”, explică Alexandru Păunescu, Preşedintele Colegiului de Coordonare al CSALB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO