Bănci și Asigurări

Bilanţul scumpirilor la poliţele RCA după falimentul City Insurance

Bilanţul scumpirilor la poliţele RCA după falimentul...

Autor: Mircea Nica

24.01.2022, 00:07 5602

Declanşarea procedurii fali­men­tului în cazul City Insurance, care a fost lider al pieţei asigurărilor, a fost punc­tul critic al pieţei RCA, care a dus la o creştere bruscă a pre­ţu­rilor po­l­iţelor, asigurătorii ştiind că vor tre­bui să preia mai mult risc, res­pec­tiv să preia asiguraţii de la City Insurance.

În timp ce unii asigurători RCA, din cei şapte rămaşi, care aveau tarife mici, au ajuns la preţuri duble sau aproa­pe triple, alte companii le-au men­ţinut aproximativ pe aceeaşi linie.

Preţurile RCA au crescut ajun­gând în ianuarie 2022 la peste 1.100 de lei pentru o poliţă pe 6 luni.

Com­parativ, înaintea concretizării pro­ble­melor City Insurance, cel mai mic preţ oferit de asigurătorii RCA cobora chiar sub 500 lei.

Deşi preţurile la poliţele RCA s-au dublat, chiar triplat într-o perioa­dă foarte scurtă de timp în cazul unor asi­gurători care aveau preţuri mici, ma­rea majoritate a jucătorilor din pia­ţă sunt de părere că această creş­te­re a fost modul pieţei de a se echi­libra în ce­ea ce priveşte posibili­ta­tea compa­niilor de acoperi riscul asigurat, având în vedere o rată a daunei combinată de peste 100%, ceea ce înseamnă că aduce pierderi pentru asigurători.

Tarifele pot continua să crească în perspec­tivă având în vedere şi majo­ra­rea contribuţiei asigurătorilor la Fon­dul de Garantare a Asigura­ţilor, pen­tru a majora resursele ne­ce­sare despă­gubirilor în cazul City Insurance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO