Bine că nu mai creşte: indicele ROBOR la 3 luni face paşi mărunţi în spate

15 aug 2018 Autor: Mediafax

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobândă variabilă, a scăzut marţi la valoarea de 3,26%, de la 3,28%, cât înregistra luni, potrivit calculelor Bancii Naţională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în special la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a rămas la 3,43%. Şi indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas marţi la valoarea de luni, 3,49%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.08.2018

 
Cuvinte cheie:
ROBOR
, indice
, crestere
, refuz
, dobanda
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide