Bănci și Asigurări

Black Sea Trade & Development Bank a aprobat 32 de noi proiecte în valoare de 1 mld. euro

Autor: Mircea Nica

23.06.2020, 00:00 112

Consiliul de administraţie al Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituţie financiară internaţională, a arobat 32 de proiect, în valoare de 1 mld. euro, cu 87% mai mult comparativ cu nivelurile din 2018, din cadrul planului de afaceri pentru anii 2019 – 2022, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii instituţiei.

Consiliul guvernatorilor a evaluat activităţile băncii şi a aprobat situaţiile financiare din 2019 în a 22-a reuniune anuală, sub preşedenţia Uncrainei.

Noile angajamente şi operaţiuni semnate au crescut cu 36% comparativ cu 2018, ajungând până la 842 mil. euro, în timp ce valoarea deconturilor a ajuns la 872 mil. euro, cu 52% mai mult în 2019 faţă de 2018.

Portofoliul de operaţiuni al BSTDB a fost de peste 1,85 mld. euro la finalul anului trecut, înregistrând un venit net, pe care consiliul de administraţie îl va aloca rezervei şi excedentului general pentru a srpijini activităţile operaţionale ale băncii.

De asemenea, pentu cea de-a 23-a reuniune anuală  BSTDB, preşedinţia Consiliului guvernatorilor din 2021 va fi preluată de Albania, iar guvernatorii pentru Republica Armeană şi Republica Azerbaidjan vor deţine vicepreşedinţia Consiliului guvernatorilor. Banca va analiza posibilitatea de a organiza evenimentele anuale la Odessa, Ucraina până la sfârşitul acestui an, în funcţie de evoluţia pandemiei.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de 11 state din zona Mării Negre: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO