BNP Paribas, al doilea cel mai mare grup bancar din Europa, începe discret să se extindă în România

12 iun 2018 Autor: Anelis Baciu

1,96 trilioane de euro însumau activele BNP Paribas la finalul anului 2017, de 21 ori mai mult decât activele totale ale sistemului bancar românesc

La finalul anului trecut francezii şi-au înfiinţat o sucursală la nivel local, iar ieri au anunţat întărirea prezenţei în piaţa de leasing financiar prin achiziţia companiei germane IKB Leasing.

BNP Paribas, cea mai mare bancă din zona euro şi a doua din Europa după acti­ve, face discret tot mai mulţi paşi în sistemul financiar lo­cal, cea mai recentă mutare fiind achiziţia diviziei de leasing financiar a nemţilor de la IKB.

Interesul francezilor pentru piaţa financiară locală a început să crească începând cu anul trecut, când BNP a decis să treacă de la operarea prin intermediul unei instituţii financiare non-bancare (IFN) la operarea prin intermediul unei sucursale bancare. Astfel, în decembrie 2017 francezii au înregistrat la BNR sucursala bancară denumită BNP Paribas Personal Finance, însă au decis ca activitatea de acordare de credite să continue sub brandul IFN-ului Cetelem.

Deşi desfăşoară operaţiuni pe şase pieţe la nivel local, cea mai mare bancă din Franţa şi din zona euro a reuşit să se impună ca o prezenţă puternică doar pe zona de credite de consum. Banca mai are operaţiuni în zona de corporate şi investment banking, asigurări, leasing financiar şi real estate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2018

 
Cuvinte cheie:
BNP
, grup bancar
, extindere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide