Bănci și Asigurări

​BNR a aprobat fuziunea dintre Banca Carpatica şi Patria Bank

​BNR a aprobat fuziunea dintre Banca Carpatica şi...

Autor: Liviu Popescu

29.11.2016, 19:29 18046

Banca Naţională a României (BNR) a aprobat fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica, emitent bancar de talie medie listat la BVB, şi Patria Bank, se arată într-un document pe bursă. 

“În data de 29 Noiembrie 2016 Bancă Comercială Carpatica a fost informată cu privire la faptul că în şedinţa din data de 25 Noiembrie 2016 a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României a fost aprobată prealabil operaţiunea de fuziune prin absorbţie dintre Bancă Comercială Carpatica, în calitate de bancă absorbantă şi Patria Bank în calitate de bancă absorbită”, se arată pe bursă. 

Într-o prezentare pe bursă a BCC se arată că instituţia de credit care va fi creată prin fuziunea Băncii Comerciale Carpatica şi Patria Bank va deveni profitabilă în 2017, iar în următorii trei ani îşi va majora activele cu circa 30%, până la 1,1 mld. euro.

În ceea ce priveşte creditarea, banca rezultată vizează o triplare a stocului de credite nete până în 2019, acestea urmând să ajungă la 646 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO