Bănci și Asigurări

​BNR a autorizat preluarea Volksbank de către Banca Transilvania. Data efectivă a fuziunii: 31 decembrie 2015

​BNR a autorizat preluarea Volksbank de către Banca...

Autor: Liviu Popescu

31.08.2015, 18:08 986

BNR a autorizat fuziunea prin absorţie a Volksbank de către Banca Transilvania, al treilea jucător din sistem, data efectivă a fuziunii fiind ultima zi din acest an.

“BNR a autorizat fuziunea prin absorţie a Volksban România (societate absorbită) de către Banca Transilvania (societate absorbantă), conform proiectului de fuziune, la data de 31 decembrie 2015, data efectivă a fuziunii”, potirvit unui comunicat publicat pe Bursă.

La data efectivă a fuziunii va înceta de drept valabilitatea autorizaţiei de funcţionare a Volksbank România. Proiectul de fuziune va fi publicat pe site-ul Băncii Transilvania începând cu 2 septembrie.

Banca Transilvania a semnat în decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Volksbank România, iar în aprilie a anunţat finalizarea tranzacţiei. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice, cele două instituţii de credit urmând să acţioneze ca entităţi separate până la finalizarea procesului de preluare

Banca Transilvania a raportat un profit net de 190 mil. lei (43 mil. euro) în primul semestru, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul unor venituri mai mari din tranzacţii cu titluri de stat şi din comisioane. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO