Bănci și Asigurări

BNR a lansat o monedă cu tema „Istoria aurului“ şi o bancnotă aniversară „Desăvârşirea Marii Uniri“

BNR a lansat o monedă cu tema „Istoria aurului“ şi...

Autor: Mediafax

04.12.2019, 00:00 435

BNR a lansat ieri în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „Istoria aurului - moneda de 50 lei cu milesimul 1922“ şi o bancnotă aniversară pentru colecţionare, cu valoarea nominală de 100 lei, cu tema „Desăvârşirea Marii Uniri - Ion I.C. Brătianu“. 

Guvernatorul băncii centrale Mugur Isărescu a deschis evenimentul festiv de marţi, la care au participat şi premierul Ludovic Orban şi preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, cu un discurs în care a evocat activitatea politică a lui Ion I.C. Brătianu şi meritele sale la înfăptuirea idealului naţional, unirea cu regiunile istorice Transilvania, Barasabia şi Bucovina. Premierul Ludovic Orban a precizat că Ionel I.C. Brătianu este un model politic.

„Şi în viaţa curentă, îndreptarea României în direcţia corectă, atingerea unui destin la care are dreptul România, are nevoie de astfel de oameni de stat, de astfel de oameni care să aibă capacitatea să înţeleagă interesele fundamentale ale ţării pe care să le reprezinte“, a precizat premierul şi preşedintele PNL Ludovic Orban. Moneda din aur are o valoare nominală de 10 lei. Totodată, bancnota are o valoare nominală de 100 de lei şi o culoare predominant albastră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO