Bănci și Asigurări

BNR a radiat anul trecut 108 IFN-uri

BNR a radiat anul trecut 108 instituţii financiare nebancare

Autor: Liviu Chiru

07.07.2011, 00:00 317

BNR a radiat anul trecut 7 instituţii financiare nebancare dinRegistrul special, unde sunt încadrate companiile cu un volumsemnificativ de activitate, adică un sold al creditelor acordate depeste 25 mil. euro sau fonduri proprii de peste 50 mil. euro.

"Totodată, au fost radiate din Registrul general 24 deinstituţii financiare nebancare, iar din Registrul de evidenţă 77de instituţii", potrivit Raportului anual pe 2010 publicat de BNR.Banca centrală are, prin lege, competenţe în reglementarea şisupravegherea instituţiilor financiare nebancare (IFN). Acestea îşipot desfăşura activitatea doar dacă obţin avizul de la BNR, momentîn care sunt trecute în registre.

Pe de altă parte, au fost şi intrări pe această piaţă - 6IFN-uri au fost înscrise în Registrul general, iar două înRegistrul special. În Registrul de evidenţă, unde sunt trecutecasele de ajutor reciproc sau cele de amanet (cu regimul cel mailejer de supraveghere) au fost înscrişi 318 jucători noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO