Bănci și Asigurări

BNR a sărbătorit marţi 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) – Banca Mondială

BNR a sărbătorit marţi 50 de ani de la aderarea...
31.01.2023, 17:10 96

Banca Naţională a României a organizat marţi un eveniment dedicat aniversării a 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) - Banca Mondială. 

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai FMI şi ai Băncii Mondiale, reprezentanţi ai mediului economico -financiar, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor române care colaborează în prezent sau care au colaborat de-a lungul vremii cu cele două instituţii internaţionale. 

Printre participanţi s-au aflat şi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Paul Hilbers, director executiv la FMI şi Koen Davidse director executiv la Banca Mondială. 

În cadrul acestui eveniment a fost prezentată şi moneda aniversară intitulată 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, care a fost lansată de BNR în circuitul numismatic în luna decembrie 2022. 

Participanţii au subliniat rolul activ pe care l-au jucat cele două instituţii financiare internaţionale în dezvoltarea României, îndeosebi după căderea comunismului şi pe tot parcursul pregătirii pentru aderarea la Uniunea Europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO