• Leu / EUR4.9250
  • Leu / GBP5.7274
  • Leu / USD4.7278
Bănci și Asigurări

BNR: Astăzi nu mai sunt copiii din generaţia noastră care să stea într-o pătrăţică, vor să simtă fenomenul economic

BNR: Astăzi nu mai sunt copiii din generaţia noastră care să stea într-o pătrăţică, vor să simtă fenomenul economic

Autor: Andra Oprescu

04.05.2015, 18:15 534

Copiii din generaţia actuală vor să intre în contact cu realitatea economică şi trebuie să înveţe despre valoarea banilor, indiferent de domeniul în care vor profesa, consideră reprezentanţii BNR.

“Unii vor ajunge bancheri sau chiar în funcţia de guvernator sau viceguvernator. Puteţi să ajungeţi şi medici, arhitecţi sau chiar strungari, important este ca voi să învăţaţi să apreciaţi valoarea reală a banilor”, le-a spus Valentin Lazea, economistul-şef al BNR, copiilor care au participat la concursul “Olimpiada micilor bancheri”.

Concursul a avut loc ca urmare a introducerii de către BNR, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, a disciplinei opţionale „Educaţie financiară”.

“Astăzi nu mai sunt copiii din generaţia noastră care să stea într-o pătrăţică, vor să simtă fenomenul economic”, a spus Ligia Georgescu Goloşoiu, expert BNR, care a coordonat întreaga activitate, fiind şi autoarea programei şcolare educaţie financiară – învăţământ primar şi a auxiliarelor curriculare.

Marele premiu la a doua ediţie a concursului “Olimpiada micilor bancheri”, oferit de BNR, a fost câştigat de Bogdan Bertianu de la Şcoala nr. 79 din Capitală care a obţinut punctaj maxim. Premiul i-a fost înmânat de Valentin Lazea, economistul-şef al BNR.

“Bogdan a învăţat de plăcere. Aceată iniţiativă reprezintă o deschidere pentru lumea financiară, altceva decât matematică şi română”, a spus mama câştigătorului.

„Olimpiada micilor bancheri”, adresată elevilor claselor a III-a şi a IV-a, a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, Editura Exlorator - Revista Cutezătorii şi Universitatea din Bucureşti, împreună cu Banca Comercială Română, MasterCard şi Dedeman.

Înainte de proba finală, copiii au elaborat, sub îndrumarea cadrului didactic coordonator, un proiect  pe teme de educaţie financiară care a constat în afişe, fotografii, desene, machete etc.

 

“Proiectele copiilor au fost la standarde europene”, a spus Ligia Georgescu Goloşoiu.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9250
Diferență: -0,1197
Ieri: 4.9309
Azi: 4.7278
Diferență: -0,2363
Ieri: 4.7390
Azi: 5.7274
Diferență: -0,2421
Ieri: 5.7413
Azi: 5.0120
Diferență: -0,2706
Ieri: 5.0256