Bănci și Asigurări

BNR disponibilizează majoritatea angajaţilor din teritoriu

BNR disponibilizează majoritatea angajaţilor din teritoriu
09.11.2010, 17:20 35

BNR va disponibiliza majoritatea angajaţiilor care lucrează însucursalele teritoriale, cei mai mulţi de la supraveghere bancară,întrucât această activitatea se face aproape exclusiv la nivelcentral, au declarat pentru Mediafax surse din Banca Naţională a României.

"O parte dintre angajaţii din teritoriu care nu vor mai lucra lasupraveghere vor fi relocaţi în structurile departamentului destatistică, unde este nevoie de personal suplimentar pentruactivitatea de diseminare", au precizat sursele citate.

Procesul de restructurare nu este definitivat, dar, înprincipiu, nu vor exista disponibilizări şi în centrala BNR.

BNR are 20 de sucursale, dintre care majoritatea sunt calificatesucursale de grad II, trei sunt sucursale de grad I - Timiş, Clujşi Iaşi, iar sucursala municipiului Bucureşti are un regim special,fiind cea mai mare unitate teritorială.

Banca centrală a început încă din 2000 un program derestructurare, când au fost desfiinţate toate agenţiileteritoriale, concomitent cu închiderea unor sucursale judeţene, acăror activitatea a fost preluată de alte sucursale judeţene.

În centrala băncii, funcţionează 23 de direcţii şi CancelariaBNR, iar numărul total de salariaţi, inclusiv cei din teritoriu, seridică la aproape 1.800. Mai multe despre programul de disponibilizări al BNR citiţi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24