Bănci și Asigurări

BNR lansează o nouă monedă în România: Este de aur şi va valora 100 de lei

BNR lansează o nouă monedă în România: Este de aur...

Autor: Ştefan Stan

03.07.2017, 17:23 2523

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii, începând cu 4 iulie 2017, potrivit unui anunţ al BNR.

Aversul monedei prezintă imaginea Podului de la Cernavodă, reprezentare simbolică a comunicării şi a parteneriatului, inscripţia  „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „100 LEI” şi anul de emisiune „2017”. Reversul monedei redă o reprezentare parţială a Statuii Libertăţii de la New York şi inscripţia ,,PARTENERIATUL STRATEGIC ROMANIA-STATELE UNITE ALE AMERICII-1997”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate a emisiunii redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.  

Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv certificatul de autenticitate este de 1.685,00 lei.

Potrivit BNR, valoarea nominală a bancnotei va fi de 100 de lei, va avea o greutate de  6,452 grame şi va avea un diametru de 21 mm. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO