Bănci și Asigurări

BNR: Mutările de portofolii spre SUA pot duce la fluctuaţii ale leului

BNR: Mutările de portofolii spre SUA pot duce la...

Autor: Claudia Medrega

13.02.2017, 00:03 256

Eventuale mutări de portofolii în profil regional şi mondial în contextul ran­damentelor mai atractive din SUA ar putea determina fluctuaţii impre­dic­tibile ale parităţii monedelor ţărilor e­mer­­gente, inclusiv a leului, cu impact asu­­pra traiectoriei ratei inflaţiei din sce­na­riul de bază, atenţionează BNR în cel mai recent raport trimestrial.

BNR a ajustat prognoza privind inflaţia anuală pentru 2017 la 1,7%, iar pentru 2018 anticipează o rată anuală a inflaţiei de 3,4%.

Evoluţiile globale continuă să reprezinte o sursă apreciabilă de riscuri pentru traiectoria inflaţiei din scenariul de bază, în viziunea băncii centrale.

Iar un risc de acest gen se referă la divergenţa dintre conduitele politicii monetare ale Fed şi Băncii Centrale Europene (BCE). Pe de-o parte, Fed a majorat rata dobânzii în decembrie şi a anunţat posibilitatea unor creşteri suplimentare ale acesteia în cursul anului 2017, în timp ce BCE a decis să prelungească conduita relaxată a politicii monetare în zona euro cel puţin până la finele anului curent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO