Bănci și Asigurări

BNR Paribas şi Credite Agricole, două dintre cele mai mari bănci din Franţa, au anunţat că vor încheia toate operaţiunile din Rusia

BNR Paribas şi Credite Agricole, două dintre cele mai...

Autor: Ştefan Stan

23.03.2022, 15:57 1457

BNP Paribas şi Crédit Agricole, două dintre cele mai mari bănci din Franţa, îşi vor încheia toate operaţiunile comerciale din Rusia, devenind cele mai recente bănci internaţionale care au rupt legăturile cu clienţii corporativi din această ţară după invazia Ucrainei.

BNP, care declarase deja că va opri noile acorduri de finanţare, a declarat marţi că va înceta să mai proceseze alte tipuri de tranzacţii. Crédit Agricole, care, în mod similar, are doar activităţi bancare de investiţii în Rusia, a declarat ulterior că va întrerupe, de asemenea, toate activităţile comerciale din această ţară.

Creditorii au declarat că îşi informează în prezent clienţii ruşi.

Decizia lor evidenţiază abordările contrastante ale băncilor faţă de criză, unele dintre ele confruntându-se cu modul în care vor continua să îşi desfăşoare operaţiunile locale din Rusia, iar altele plecând.

Alte bănci de investiţii de pe Wall Street şi din Europa, printre care Goldman Sachs, JPMorgan şi Deutsche Bank, au declarat deja că vor pleca, deşi nu au precizat încă în ce va consta acest lucru.

BNP, cea mai mare bancă din zona euro, a refuzat să comenteze ce se va întâmpla cu cei aproximativ 500 de angajaţi ai săi din Rusia. Crédit Agricole are 170 de angajaţi în această ţară.

Unele companii, inclusiv producătorii de automobile care au îngheţat producţia şi comercianţii cu amănuntul care au închis magazinele, au continuat să plătească angajaţii locali după ce şi-au suspendat activităţile din Rusia.

Cele care au în principal personal străin i-au repatriat, în multe cazuri, pe aceştia sau i-au mutat în alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO