Bănci și Asigurări

BNR: Piaţa muncii devine din ce în ce mai tensionată

BNR: Piaţa muncii devine din ce în ce mai tensionată

Autor: Adelina Mihai

11.08.2017, 00:05 1061

Principalii indicatori ai pieţei muncii – numărul de salariaţi, numărul de şomeri noi, nivelul salariilor, numărul de concedieri sau cel al locurilor de muncă vacante – se apropie faţă de valorile de dinaintea perioadei de criză economică, arată datele din prezentarea făcută marţi de guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. 

Astfel, datele BNR, care iau în calcul trei momente pentru analiza pieţei muncii – 2008 (cea mai bună perioadă pentru piaţa muncii de dinainte de criză), 2010 (anul în care criza a afectat cel mai mult piaţa muncii) şi 2017 (situaţia actuală) – arată că majoritatea indicatorilor şi-au revenit la nivelul de dinainte de criză. 

De altfel, numărul de salariaţi din economie a ajuns la 4,84 milioane de persoane în luna mai, peste nivelul din septembrie 2008, vârful din perioada de boom economic, acesta fiind şi cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 20 de ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO