Bănci și Asigurări

BNR rămâne vigilentă şi pregătită să intervină pentru contracararea riscurilor. Instabilitatea şi tensiunile politice nu au cum să ajute stabilitatea monetară şi financiară, susţine guvernatorul Mugur Isărescu

BNR rămâne vigilentă şi pregătită să intervină...

Autor: Claudia Medrega

08.02.2017, 00:07 331

Banca Naţională rămâne pregatită să intervină cu toate instrumentele de care dispune pentru contracararea riscurilor la adresa stabilităţii preţurilor şi a stabilităţii financiare.

„BNR monitorizează atent evoluţiile mediului intern şi internaţional, fiind pregătită să utilizeze toate instrumentele de care dispune pentru realizarea obiectivelor pe care le are“, susţine Consiliul de administraţie al băncii centrale.

Incertitudinile rămân în ceea ce priveşte evoluţia climatului general intern, iar instabilitatea şi tensiunile politice nu au cum să ajute în bine stabilitatea monetară şi financiară, a declarat ieri Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Instabilitatea şi tensiunile politice nu au cum să ajute în bine stabilitatea monetară şi financiară, dar - după câte vedeţi şi după câte sugestiv a titrat un cotidian - economia îşi vede de treabă, dar nu trebuie să o punem la încercare. Mi-a plăcut titlul“, a declarat ieri Isărescu la briefingul de presă de după şedinţa Consiliului de administraţie al BNR, făcând trimitere la un articol publicat de Ziarul Financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO