Bănci și Asigurări

BNR sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţarea CEC Bank prin lansarea unui set de trei monede speciale

BNR sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţarea CEC Bank prin lansarea unui set de trei monede speciale
12.12.2014, 11:25 846

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) şi o monedă din argint, dedicate aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea CEC Bank.

Caracteristicile tehnice ale monedelor din set (din aur, din argint şi din tombac cuprat) sunt următoarele:

Valoare nominală

100 lei

10 lei

1 leu

Metal

aur

argint

tombac cuprat

Titlu

900‰

999‰

-

Formă

rotundă

rotundă

rotundă

Diametru

21 mm

37 mm

37 mm

Greutate

6,452 g

31,103 g

23,5 g

Calitate

proof

proof

proof

Cant

zimţat

zimţat

zimţat

Aversul monedei din aur redă portretul, semnătura şi numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripţia „ROMANIA”, anul de emisiune „2014”, stema României şi valoarea nominală „100 LEI”.

Aversul monedei din argint redă portretul, semnătura şi numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripţia „ROMANIA”, anul de emisiune „2014”, stema României şi valoarea nominală    „10 LEI”.

Aversul monedei din tombac cuprat redă portretul, semnătura şi numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripţia „ROMANIA”, anul de emisiune „2014”, stema României şi valoarea nominală „1 LEU”.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, din argint şi din tombac cuprat), prezintă Palatul CEC din Bucureşti şi inscripţiile „CEC BANK” şi „150 ANI”.

Caracteristicile tehnice şi descrierea monedei din argint sunt similare celor aferente monedei din argint care intră în componenţa setului de trei monede.

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent.

Seturile de monede şi monedele din argint vor fi însoţite de broşuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de:

-          150 seturi monede (din aur, argint şi tombac cuprat);

-          250 buc. monede din argint.

Preţurile de vânzare sunt:

-          1.915,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), inclusiv broşura de prezentare;

-          320,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare.

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat dedicate aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea CEC Bank au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de monede şi a monedelor din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO