Bănci și Asigurări

BNR spune că are nevoie de expertiza fostului premier PSD Viorica Dăncilă pentru a trece la zona euro

BNR spune că are nevoie de expertiza fostului premier PSD Viorica Dăncilă pentru a trece la zona euro

Autor: Cristian Hostiuc

19.05.2021, 00:00 303

Banca Naţională a confirmat ieri că fostul premier Viorica Dăncilă este consultant în cadrul BNR, pe probleme de strategie. Care a fost motivaţia acestei numiri? „Experienţa de prim-ministru şi cunoştinţele pe care le are în domeniu”, a spus Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR.

Viorica Dăncilă, în vârstă de 57 de ani, a fost prim-ministru al României în perioada 27 mai 2019 – 26 noiembrie 2019 şi a pierdut mandatul în urma moţiunii de cenzură datorită căreia Ludovic Orban şi Florin Cîţu au venit la putere. În 2019, când Viorica Dăncilă era prim-ministru şi preşedintele PSD, principalul partid, Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al BNR.

Adrian Vasilescu, consilier în cadrul BNR, a făcut următoarele precizări referitoare la angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: „Doamna Dăncilă nu este consilier al guvernatorului BNR, ci consultant în cadrul departamentului de trecere la euro.

Departamentul Economie Verde. Doamna Dăncilă are experienţă la Bruxelles, ca europarlamentar, a fost prim- ministru, are relaţii cu ecologiştii la nivel european şi poate să deschidă foarte multe uşi.  Ea va fi folosită pentru astfel de întâlniri, pentru că România are nevoie de lobby în acest proces de trecere la euro.” 

 
AFACERI DE LA ZERO