Bănci și Asigurări

BNR va asigura toată lichiditatea necesară astfel încât plăţile să se desfăşoare fără probleme, iar solicitările de cash ale clienţilor să fie onorate fără probleme de către bănci

BNR va asigura toată lichiditatea necesară astfel...

Autor: Cristian Hostiuc

16.03.2020, 14:57 309

BNR asigură toată lichiditatea necesară în sistemul bancar, astfel încât sistemul de plăţi să funcţioneze normal, iar băncile să poată onora solicitările clienţilor.

Banca Naţională a solicitat băncilor să îşi desfăşoare operaţiunile ca într-o perioadă obişnuită, având în vedere că nu există niciun fel de probleme în asigurarea de cash şi încărcarea automatelor bancare.

Băncile îşi desfăşoară activitatea în mod normal, cu restricţiile sanitare impuse de criza coronavirus, dar nu există probleme în onorarea plăţilor şi obligaţiilor faţă de clienţi.

Starea de urgenţă care a fost instituită luni de preşedintele Klaus Iohannis nu aduce restricţii în sistemul bancar, funcţionarea fără probleme a băncilor fiind una dintre priorităţile statului.

BNR va asigura stabilitatea cursului leu/euro, iar o creştere de câţiva bani este considerată normală, acest lucru întâmplâdu-se şi când nu era criză.

BNR a stabilit luni un curs de 4,8242 lei/euro. Casele de schimb valutar făceau plăţi în euro fără niciun fel de probleme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO