Bănci și Asigurări

Boardul BERD a aprobat un împrumut de 11 mil. euro pentru UniCredit. „Împrumutul a fost aprobat de boardul BERD, însă nu a fost semnat cu UniCredit. Procesul va mai dura o lună-două“

UniCredit Bank România, a patra bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în 2019 un profit net de 572,9 mil. lei.

UniCredit Bank România, a patra bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în 2019 un profit net de 572,9 mil. lei.

Autor: Mircea Nica

01.05.2020, 10:00 138

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a primit aprobarea boardului pentru a oferi un împrumut către UniCredit Bank în valoare de circa 11 mil. euro (53,1 mil. lei). Împrumutul nu a fost accesat până acum de UniCredit. Împrumu­tul oferit de BERD poate să fie direcţionat către finanţarea proiectelor de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial.

„Împrumutul pentru UniCredit a fost aprobat de boardul BERD, însă nu a fost semnat cu UniCredit. Procesul va mai dura o lună-două. Suntem pregătiţi să oferim un împrumut de 11 mil. euro ( 53,1 mil. lei) şi am mobilizat încă 4 mil. euro (19,4 mil. lei) de la ICDFTaiwan (International Cooperation and Development Fund Taiwan), astfel că volumul investiţiei depăşeşte 72 mil. lei. Împrumutul nostru va finanţa proiecte de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial şi suntem de părere că dezvoltarea durabilă tre­buie să fie în centrul măsurilor de redresare economică în urma pandemiei“, au transmis reprezentanţii BERD la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO