Bănci și Asigurări

Boardul BNR se reuneşte luni în cea de-a patra şedinţă de politică monetară din 2018. Urmează o majorare a dobânzii-cheie?

Boardul BNR se reuneşte luni în cea de-a patra...

Autor: Claudia Medrega

07.05.2018, 00:05 546

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale ar putea să decidă în şedinţa de politică monetară de astăzi să continue ciclul de întărire a politicii monetare, după pauza din luna aprilie, urmând să opereze o nouă majorare a dobânzii-cheie până la 2,5%, având în vedere nivelul ridicat al inflaţiei şi unele dezechilibre macroeconomice, după cum anticipează unii analişti.

În luna aprilie, boardul BNR a surprins prin decizia de a menţine dobânda-cheie la 2,25% - în timp ce majoritatea analiştilor anticipau o nouă majorare - pentru a da mai mult timp pieţei să încorporeze efectul majorărilor din lunile precedente, precum şi pentru a primi confirmarea prognozei de inflaţie. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea după şedinţa de politică monetară din aprilie că „nu se văd în piaţă toate efectele măsurilor din lunile anterioare“ şi că „nu orice măsură de politică monetară poate să contrabalanseze în bine măsurile fiscale“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO