Bănci și Asigurări

Boc: Nihilismul promovat de unele televiziuni induce temere printre români, care ţin banii în bănci

Boc: Nihilismul promovat de unele televiziuni induce temere printre români, care ţin banii în bănci
11.01.2011, 10:00 31

Românii preferă, în condiţii de criză economică, să păstreze maimulţi bani la bancă şi să economisească, ceea ce are efectenegative pentru economie, deoarece unele televiziuni induc un efectpsihologic asupra acestora, susţinând varianta nihilistă adezastrului din ţară, consideră premierul Boc, citat de Mediafax.

El a arătat, luni seara, că a analizat datele MinisteruluiFinanţelor, din care rezultă că volumul economiilor la bancă alepopulaţiei a crescut în 2010, trend înregistrat şi în 2009comparativ cu anul precedent.

"Una dintre explicaţii, dincolo de temerea faţă de crizaeconomică, este şi această întreţinere constantă a nihilismului, afaptului că nimic nu este bine, că totul este rău în această ţară,şi, în condiţiile de criză economică, în loc ca oamenii totuşi sădea drumul şi la partea de consum, preferă să ducă mai mulţi banila bancă şi să economisească, ceea ce este foarte rău şi ineficientpentru o economie, induce la fiecare dintre români această temerefaţă de ziua de mâine şi care implicit afectează economia înansamblu", a spus Boc, la postul public de televiziune. Mai multedespre declaraţiile premierului citiţi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO