Bănci și Asigurări

Bogdan Andriescu, UNSICAR, despre noile reguli RCA: Tarifele poliţelor RCA vor deveni mai complexe, cu mai multe criterii de departajare

Bogdan Andriescu, membru în consiliul director al UNSICAR:

Tarifele poliţelor RCA, acestea vor deveni mai complexe, adică vor avea mai multe criterii de departajare care vor fi impuse de asigurători. Nu vor fi discrepanţe mari privind preţul poliţelor RCA, dar dacă vor creşte volumul despăgubirilor şi nu se va ajunge la o coordonare între asigurători şi service-uri, atunci este posibilă o creştere a preţului.

Bogdan Andriescu, membru în consiliul director al UNSICAR: Tarifele poliţelor RCA, acestea vor deveni mai complexe, adică vor avea mai multe criterii de departajare care vor fi impuse de asigurători. Nu vor fi discrepanţe mari privind preţul poliţelor RCA, dar dacă vor creşte volumul despăgubirilor şi nu se va ajunge la o coordonare între asigurători şi service-uri, atunci este posibilă o creştere a preţului.

Autor: Mircea Nica

25.09.2019, 08:26 1097

Tarifele poliţelor RCA vor deveni mai complexe, cu mai multe criterii de departajare impuse de asigurători, după ce vor fi aplicate noile reguli privind răspunderea civilă auto (RCA), spune Bogdan Andriescu, membru în consiliul director al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Inter­mediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR).

El apreciază că limitarea de 25% la tarifele RCA nu era bună. Potrivit prevederilor din prezent, cheltuielile administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare, incluse în tariful de primă, nu pot depăşi cumulat 25% din tariful rezultat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO