Bănci și Asigurări

Bogdan Boteanu, Director General Adjunct şi Head of Business Banking ING România, preia din februarie conducerea diviziei de Business Banking în ING Group, cu accent pe Germania şi Australia

Bogdan Boteanu, Director General Adjunct şi Head of...

Autor: Roxana Rosu

20.12.2021, 11:05 224

Bogdan Boteanu, Director General Adjunct şi Head of Business Banking ING România, a fost numit în funcţia de Global Head of Business Development, Business Banking, în cadrul grupului ING, poziţie din care va coordona activităţile de dezvoltare ale diviziei globale Business Banking, cu accent principal pe Germania şi Australia.

„Sunt profund recunoscător pentru încrederea acordată pe parcursul acestor 24 de ani petrecuţi în ING Romania. În toată această perioadă am trecut prin multe etape şi provocări. Însă cel mai mult m-a motivat oportunitatea de a crea sau chiar reinventa modelul de business dedicat antreprenorilor, care nu au contenit să mă surprindă pozitiv de fiecare dată. Atât în vremuri bune, cât şi în vremuri de criză. Un segment versatil şi agil, cu oameni adaptabili, creativi şi ambiţioşi. Un segment care ne-a inspirat să ne gândim permanent la idei potrivite pentru ei. O mare satisfacţie vine şi de la faptul că am avut alături o echipă de oameni pasionaţi şi profesionişti, care sunt convins că va găsi cele mai bune soluţii şi va construi experienţe la standarde înalte de calitate pentru clienţii noştri şi în noua realitate digitală.”, a spus Bogdan Boteanu, Director General Adjunct şi Head of Business Banking, ING Bank România.

El şi-a început cariera în ING România în urmă cu 24 ani, timp în care a ocupat diferite poziţii de conducere în cadrul băncii. În ultimii 11 ani, el a condus divizia Business Banking, construind o echipă puternică şi o reţea performantă de vânzări.

Bogdan Boteanu va prelua noul său rol la 1 februarie 2022.

„Sub conducerea lui Bogdan, divizia Business Banking a ING România a devenit una dintre cele mai apreciate divizii la nivelul grupului ING, atât pentru rezultatele comerciale şi financiare, cât şi pentru modelul de business inovator, implementat de la zero. Astăzi, Business Banking se adresează tuturor categoriilor de antreprenori din România, cu o suită completă de produse şi servicii necesare fiecărei etape de dezvoltare a unei afaceri.”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Succesorul pentru poziţia de Head of Business Banking ING Bank România va fi anunţat în perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO