Bănci și Asigurări

Bogdan Ion, şeful EY România: Serviciile financiare vor fi unul dintre sectoarele de focus în tranzacţiile de M&A în 2017

Bogdan Ion, şeful EY România: 30% dintre bănci la nivel global investesc în start-up-uri sau lucrează cu start-up-uri

Bogdan Ion, şeful EY România: 30% dintre bănci la nivel global investesc în start-up-uri sau lucrează cu start-up-uri

Autor: Claudia Medrega

28.02.2017, 00:05 380
♦ Sistemul bancar din România şi-a îmbunătăţit profitabilitatea ♦ Serviciile financiare vor fi unul dintre sectoarele de focus în tranzacţiile de fuziuni şi achiziţii în acest an ♦ La nivel global, sectorul bancar este sub presiunea mai multor tendinţe care pun presiune mare pe modelul de business.
 
Piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) s-a dublat în a doua parte a anului trecut, iar trendul de creştere ar putea să continue în 2017, în condiţiile în care există interes pentru achiziţii şi consolidare, serviciile financiare urmând să fie unul dintre sectoarele de focus, afirmă liderul EY România.
 
„Dacă în prima jumătate a anului 2016 piaţa românească de M&A a atins o valoare de 1,1 miliarde de dolari, în scădere cu aproape 50% faţă de primul semestru din 2015, în a doua jumătate valoarea aproape s-a dublat. Ne aşteptăm ca tendinţa de creştere să se păstreze şi în 2017. Domeniile de focus au fost zona de produse de larg consum, retail şi energie. În 2017, există activitate în zona de M&A şi interes pentru achiziţii şi consolidare“, a declarat Bogdan Ion pentru ZF.
 
Şeful EY România anticipează că, în 2017, vom avea ca sectoare de focus serviciile finan­cia­re, imobiliarele, ener­gia, pro­dusele de larg consum şi automotive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO